Alexander Rijke

Al op jonge leeftijd nam ik zelf deel aan de zwem4daagse. Mijn opa stond dan trots mij aan te moedigen. Gerrit Rijke was degene die in 1971 mede-initiatiefnemer was dit evenement te starten in Apeldoorn, in navolging van Deventer. Hij was zeer actief bij diverse sportverenigingen. Mijn oma stempelde de kaartjes en ik werd echt niet voorgetrokken met een extra stempel, ik moest ze eerlijk verdienen. Toen mijn neefje Merlin Daley zijn A-diploma had gehaald ben ik met hem samen weer gaan zwemmen. Na hem volgden mijn nichtje Donna Daley, mijn dochter Naomi Rijke en mijn zoon Robert Rijke.

Nog altijd kijken zij jaarlijks uit naar dit evenement en hangen we trots de behaalde medaille in het prijzenkastje. Het gaat er niet om of je 250 of 500 meter hebt gezwommen (of misschien op koude dagen een baantje gesmokkeld hebt) je was erbij en daar mag je trots op zijn!

Zelf kan ik niet meer deel nemen aan het zwemmen maar ik zet mij graag in om ook de komende jaren een goed georganiseerde zwem4daagse neer te zetten. Mij bewust van de digitale ontwikkelingen maar ook de wens om tradities in ere te houden denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren als bestuurslid.

Het motto van mijn opa was : “sport verbroederd” en daar kan ik mij helemaal in vinden. Niet alleen voor de deelnemers maar ook het team erom heen. Samen zetten wij een geweldige prestatie neer van maandenlange voorbereiding en ik hoop dat we de komende jaren samen met u kunnen genieten van de zwem4daagse.